Skip to main content

Cathy Bakker Van allround medewerker tot pedagogisch medewerker

Een baan in de kinderopvang was altijd al de droom van Cathy Bakker uit Hattem. Net als een vast contract en vrije weekenden, zodat ze meer van haar gezin kan genieten. Nu Groei Vooruit bijdraagt in de scholingskosten, kan ze de opleiding volgen die ze altijd al wilde doen.
Ik wil ook bijscholen!

Geen dag is hetzelfde

‘‘Ik wilde altijd al met kinderen werken’’

‘Ik wilde altijd al met kinderen werken, maar een opleiding voor pedagogisch medewerker zat er niet in toen ik van de middelbare school kwam. Dat was een niveau 3-opleiding, ik had een advies voor niveau 2.

De opleiding Helpende Zorg & Welzijn die ik vervolgens deed, had gelukkig wel raakvlakken met kinderopvang. Ik heb stagelopen op een babygroep en op een peuterspeelzaal. Het werken met kinderen is afwisselend, geen dag is hetzelfde, dat maakt het zo leuk.

Na mijn opleiding ging ik aan de slag als gastouder, maar toen het ene gezin verhuisde en de kinderen van het andere gezin naar de BSO gingen, hield dat op. Vervolgens heb ik allerlei baantjes gehad, van verkoopster tot schoonmaakster.’

Meer baanzekerheid

‘‘En wilde een baan met zekerheid én vrije weekenden’’

‘Tegenwoordig krijg je niet snel meer een vast contract. Daar kwam ik al snel achter. Na een paar tijdelijke contracten als verkoopster bij Zeeman, kon ik vertrekken. Datzelfde gebeurde bij een andere kledingwinkel en bij meerdere schoonmaakbedrijven.

Ontzettend vervelend natuurlijk, want het werk was er gewoon; na mij namen ze iemand anders aan die ‘mijn’ werk ging doen. Inmiddels ben ik moeder van drie kinderen. Een baan met meer zekerheid zou fijn zijn. Ik verwacht dat dat in de kinderopvang beter geregeld is.

Ook kijk ik ernaar uit om de weekenden vrij te zijn. Nu werk ik bij een indoor speeltuin waar ik bijna anderhalf jaar ook op zondag aanwezig moest zijn. Mijn man werkt ook en de enige tijd die we als jong gezin met elkaar kunnen doorbrengen, is het weekeind.’

Kans grijpen

‘‘Straks doe ik wat ik altijd al wilde’’

‘Tijdens mijn vakantie was ik op Facebook aan het scrollen en zag ik de advertentie van Groei Vooruit, waarin stond dat zij kunnen meebetalen aan een omscholingstraject. ‘Deze kans moet ik grijpen’, zei ik direct tegen mijn man.

Eenmaal thuis heb ik meteen contact opgenomen. Complimenten voor de mensen bij Groei Vooruit. De begeleiding bij de aanmelding en bij de keuze voor mijn opleiding waren erg goed, net als het contact dat ze met me onderhielden.

Vanaf december start ik met de opleiding voor pedagogisch medewerker niveau 3. Groei Vooruit betaalt hier € 5.000,- aan mee. Alle lessen volg ik via e-learning, zo kan ik mijn opleiding het beste combineren met mijn gezin, mijn werk en mijn stage. Als alles goed verloopt, heb ik over anderhalf jaar niet langer een baantje ‘omdat ik nou eenmaal werk moet hebben’, maar doe ik echt iets wat ik altijd al wilde doen.’

Ook bijblijven of doorgroeien in je vak?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Meld je aan en ontdek hoe we jou kunnen helpen. Alle ondersteuning is gratis!

Meld je aan voor een loopbaan gesprekMeer over bijscholen

Leave a Reply