Skip to main content

Sabine Faber Van bediening tot eventplanner, een gastvrije baan

Wat ooit begon als bijbaan van een tiener, werd een passie voor het leven. Sabine Faber (46) werkt al meer dan 30 jaar met een hoop plezier in de gastvrijheidssector. Ondertussen is zij al 17 jaar betrokken bij de Agnietenberg te Zwolle, waar zij de mooiste belevingen en evenementen organiseert.

Meer over de gastvrijheidsector

Keer wat anders?

‘’Of ik er ooit aan heb gedacht iets anders te gaan doen? Tuurlijk. Dat heb je altijd wel eens. Helemaal als je ergens al zo lang werkt. Maar ik kom altijd op hetzelfde uit: ik blijf in de horeca. Dit is wat ik leuk vind. De mensen, de collega’s. Mensen echt naar hun zin maken. Hun wens omzetten tot de realiteit en een onvergetelijke ervaring bezorgen’’.

Waar het begon

’’Op mijn 14e rolde ik in het vak door mijn eerste bijbaantje in de spoelkeuken van een restaurant bij mij in de buurt. De plek waar mijn liefde voor de horeca begon. Een aantal jaar daarna deed ik de opleiding uitvoerend horeca ondernemer, en bleef tegelijkertijd ook werkzaam in het vak’’.

Elke functie bekleed

Van spoelkeuken, naar restaurant manager, naar eventplanner. Sabine heeft zo’n beetje elke functie bekleed. ‘’Momenteel ben ik werkzaam op het kantoor van de Agnietenberg. Daar houd ik mij voornamelijk met de reserveringen die binnenkomen voor bruiloften, jubileafeesten of andere groepsfeesten.

Ik ga in gesprek met de mensen om ervoor te zorgen dat hun ultieme wensen op papier komen om zo tot het beste resultaat te komen: de ervaring van hun dromen’’.

Over de horeca

‘’Het werk in de horeca is gewoon anders dan anders. Ik werk niet acht uur per dag achter een beeldscherm, want ik zit geen uur stil. Zo spring ik ook wel eens bij achter de bar als dat nodig is. In totaal werk ik 28 uur, verdeeld over 3,5 dag. En die tijden zijn voornamelijk overdag, van 9 tot 6. Toen ik kinderen kreeg, maakte ik de stap naar het kantoor, zodat ik niet meer in de avonden hoef te werken. En dat bevalt me erg goed.’’

Aan de slag

‘’Het werken in de horeca is leuk, maar het kan ook lichamelijk best wel zwaar zijn. Maar laten we eerlijk zijn: ieder beroep heeft zo z’n eigen werkdruk. Werken binnen de gastvrijheidssector betekent echt niet altijd dat je aan het rennen bent over een terras of tot de laatste uurtjes doormoet. Er zijn zoveel verschillende functies en opties binnen deze sector, daar zit vast wel iets voor je tussen’’.

Het is in ieder geval een beroep dat nooit verveelt. Heb jij een gave om het mensen écht naar hun zin te maken? Misschien is de gastvrijheidssector wel iets voor jou.

Bekijk de opties hier