Skip to main content

Netty Bakker Van logistiek tot horecamedewerker, een switch op latere leeftijd

Dat Netty Bakker (60) op haar 40e nog aan de slag ging in de gastvrijheidssector was voor haar zelf een totale verrassing. Nooit had zij gedacht dat dit vak iets voor haar was. Ondertussen is Netty al 21 jaar werkzaam bij Hotel Mooirivier in Dalfsen. En hoe.

Meer over de gastvrijheidsector

Verlegen persoon

“Vroeger werkte ik in een hele andere branche. Ik werkte als verwerker van retouren bij Wehkamp. Maar op gegeven moment kreeg ik kinderen en ben ik gestopt met werken. Toen mijn kinderen ouder werden, had ik eigenlijk best wel weer behoefte om aan de slag te gaan. Vooral ook voor het sociale stuk. En zo ben ik op mijn 39ste aan de slag gegaan als horecamedewerker bij Hotel Mooirivier.

Heel eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat juist ík in deze sector zou gaan werken en het zo leuk zou vinden. Ik was vroeger best een verlegen persoon. Op het moment dat je kinderen krijgt, word je wel meer mans, maar alsnog. Als ik dat nu aan mensen vertel, kunnen ze zich dat helemaal niet voorstellen. Ik praat met alles en iedereen”.

Blijdschap

“En dat is ook wel meteen wat ik zo leuk vind aan dit werk. Je kan echt iets betekenen voor iemand. De positieve reacties die ik krijg en de blijdschap waarmee mensen naar huis gaan, daar doe je het voor. Sommige mensen willen echt even hun verhaal kwijt, de ander komt om te genieten. Je maakt het iedereen naar z’n zin.

Het werk is echt nooit hetzelfde. Doordeweeks zijn er vooral zakelijke gasten, terwijl er in het weekend vooral leisure gasten zijn. Omdat wij zeven dagen per week open zijn, is mijn werkweek ook heel divers. Ik werk drie dagen, maar nooit op vaste dagen’’.

In de ochtenden

“Ik werk standaard in de ochtend tijdens het voorbereiden van het ontbijt en de lunch. Dat betekent wel dat mijn werkdag om zeven uur in de ochtend begint, maar ook weer dat ik op tijd vrij ben. Toen mijn kinderen klein waren was dit echt ideaal, want ik kon ze om drie uur weer uit school halen’’.

Oordelen

“Veel mensen hebben een oordeel over de onregelmatige tijden in deze branche, maar ik vind dat juist fijn. Ik hoef niet in de avond te werken, heb een zevendaagse werkweek, werk niet van acht tot vijf en de feestdagen verdelen we eerlijk onderling. Zo is geen week hetzelfde en ben ik flexibel.

Lichamelijk kan het best wel zwaar zijn, helemaal als je ouder wordt. Ik ben het ondertussen wel gewend. Als je lang een kantoorbaan hebt gehad, en je wil dit opeens doen, is het wel even wennen. En daarnaast zorgt de vrolijkheid van mensen die je ervoor terug krijgt echt voor een oppepper’’.

Netty’s boodschap

“Als bedrijf is het belangrijk dat je medewerkers een warm gevoel geeft, openstaat voor mogelijkheden en luistert naar hun behoeften. En voor de medewerkers die in de horeca willen werken: het is vooral belangrijk dat je een gastvrij en open persoon bent. Dan komt het wel goed’’.

Ook werken in de gastvrijheidssector? Ontdek de mogelijkheden via Groei Vooruit! Lees verhalen van anderen, bekijk video’s over de verschillende functies en ontdek de mogelijkheden voor bij- of omscholing. Klik hier: http://gastvrij.nu/.

Vraag ontwikkelgesprek aan

Maak aanspraak op ontwikkelbudget

Bij Groei Vooruit helpen wij jou graag aan een baan die bij jou past. Of je nou weer aan het werk wilt of juist totaal ander werk wilt gaan doen. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag hier een gratis ontwikkelgesprek aan.

Ontdek de mogelijkheden