Skip to main content

Theo jaagde zijn droom na, en gaat nu nóg een stapje verder Hij gaat voor het onderwijs

Theo Bolks uit Rouveen (gemeente Staphorst) verruilde met hulp van Groei Vooruit zijn baan als supply chain planner bij een zuivelfabriek voor een functie als onderwijsondersteuner. Hoe bevalt zijn carrièreswitch?

Ik wil ook omscholen!

‘Ik ga mezelf nu verder ontwikkelen van onderwijsondersteuner naar docent’

‘Het afgelopen jaar heb ik mijn Pedagogisch Didactisch Certificaat behaald. Ik heb ervan genoten en heb veel leuke mensen ontmoet. Op dit moment werk ik als ondersteuner op het Greijdanus College in Zwolle. Ik help leerlingen met het wegwerken van achterstanden en ondersteun ze met plannen en huiswerk maken.

‘Ik mocht lessen overnemen en dat vond ik zo leuk!’

In de afgelopen periode mocht ik vaak lessen overnemen. Dat vond ik zo leuk dat ik graag aan de slag wil als docent en mentor. Er was een interne vacature en daarop heb ik, met succes, gesolliciteerd. Komend schooljaar ga ik op het Greijdanus aan de slag als docent Dienstverlening en Producten. In dit profiel volgen leerlingen verplichte delen en kunnen ze daarnaast zelf modules kiezen die aansluiten bij hun interesses. Alle modules hebben te maken met beroepsvaardigheden. Ik ga tegelijkertijd de vierjarige opleiding docent en kennismanager Dienstverlening en Producten volgen op Hogeschool Windesheim.

‘Een sprong in het diepe’

Toen ik de overstap maakte van mijn oude baan naar het onderwijs, wist ik totaal niet waar dit verhaal zou eindigen. Het was een sprong in het diepe. Nu ga ik mezelf verder ontwikkelen van onderwijsondersteuner tot docent. Ik heb ik zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat Groei Vooruit mijn PDC heeft betaald, gaf het extra zetje om de stap te nemen.’

Lees hier hoe de carrièreswitch van Theo begon.

Ook meer voldoening halen uit een andere baan?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Meld je aan en ontdek hoe we jou kunnen helpen. Alle ondersteuning is gratis!

Meld je aan voor een loopbaan gesprekMeer over omscholen