Skip to main content

Martijn ten Brummelhuis Van student tot recreatiemanager

De kunst van entertainen: al 25 jaar animatiemedewerker. Onlangs was het groot feest bij vakantiepark de Beerze Bulten. Recreatiemanager Martijn ten Brummelhuis (47) vierde namelijk alweer zijn 25-jarig jubileum bij het park. Een ding is zeker: dit vak is op zijn lijf geschreven.

Meer over de gastvrijheidsector

Aart Schroefdraad

Mocht je bekend zijn met vakantiepark de Beerze Bulten, dan ken je Martijn waarschijnlijk beter als personage ‘Aart Schroefdraad’, trouw onderdeel van de animatie van het park.

“Het personage Aart werd zo’n 25 jaar geleden in het leven geblazen, hetzelfde moment dat ik in dienst trad. Hij is echt een uitvergroting van wie ik ben. Mocht ik ooit stoppen, dan zal Aart ook verdwijnen. Niemand zou hem ooit kunnen vervangen.

Van student tot recreatiemanager

Na het afronden van mijn opleiding ging ik aan de slag bij de Beerze Bulten. Ik was toen begin 20. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en heb ik me ontwikkeld tot recreatiemanager van het park. Ik schakel met de directie en houd mij bezig met alles rondom het zwembad, de recreatie en animatie. Ik heb me hier kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Gewoon door te doen.

We zijn 365 dagen per jaar geopend. En dat betekent ook dat we 365 dagen per jaar druk zijn. Schoolreizen, dagjes uit verzorgen voor gezinnen, kinderfeestjes, vakanties, theatershows, activiteiten organiseren. We bieden vanuit het park een zeer uitgebreid animatieprogramma, vol met gevarieerde en superleuke activiteiten. Allemaal op en rondom het park, zoals Giga Konijnenhol, het theater, recreatieterrein of in de prachtige omgeving van Beerze. Altijd zijn we in de weer.

Glimlach

En dat maakt het werk ook zo leuk. Elke dag is anders. Andere gasten, andere nationaliteiten, andere collega’s. Daarnaast werk ik zowel voor, als achter de schermen. Want nog steeds, ook na 25 jaar, draai ik in het hoogseizoen alle animatieshows. En dat blijf ik ook doen. Daar krijg ik echt energie van.

Het werk wat je doet is bijzonder, omdat je echt iets voor iemand kunt betekenen. Een glimlach op hun gezicht kunt toveren. Bij kinderen, maar ook bij volwassen.

Eigenlijk is iedereen die bij ons binnenkomt al vrolijk. Aan ons de taak om te zorgen dat deze mensen nog vrolijker naar huis gaan. Eerlijk is eerlijk: mensen echt verrassen is en blijft een uitdaging. Tegenwoordig zijn we al zoveel gewend, maar ook verwend. Wij willen het onverwachte voor hen doen.

Een bijzondere baan

Ik noem het een bijzondere baan, waar je veel voor terugkrijgt. En perfect voor als je iets anders wil dan een kantoorbaan. Als je daarvoor gemaakt bent, dan krijg je er heel veel voor terug en dan is dit vakgebied perfect voor jou.”

Werken in de gastvrijheidssector

Ook werken in de gastvrijheidssector? Ontdek de mogelijkheden via Groei Vooruit! Lees verhalen van anderen, bekijk video’s over de verschillende functies en ontdek de mogelijkheden voor bij- of omscholing.

Vraag ontwikkelgesprek aan

Maak aanspraak op ontwikkelbudget

Bij Groei Vooruit helpen wij jou graag aan een baan die bij jou past. Of je nou weer aan het werk wilt of juist totaal ander werk wilt gaan doen. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag hier een gratis ontwikkelgesprek aan.

Ontdek de mogelijkheden