Skip to main content

Geen afgeronde opleiding, wél een positieve kijk op de toekomst Jakco gaat ervoor!

Jakco Sellies moest om medische redenen stoppen als zzp’er in de bouw. Met hulp van Groei Vooruit wilde hij zich laten omscholen tot rij-instructeur. Is dat gelukt?

Ik wil ook omscholen!

‘Ik zie de toekomst een stuk vrolijker’

‘Mijn opleiding voor rij-instructeur heb ik helaas niet helemaal kunnen afronden. Dat had vooral een financiële reden. Ik had een herexamen dat ik zelf moest bekostigen en ook aan mijn stage moest ik zelf meebetalen. Dat lukte op dat moment niet.

‘De opleiding tot rij-instructeur zag ik als opstapje’

Ik heb nu een leuke baan als procesoperator bij een bedrijf bij mij om de hoek, maar ik wil toch graag een baan in het verkeer. Ik heb onlangs gesolliciteerd op een functie van examinator. Eigenlijk was dat ook mijn oorspronkelijke doel; de opleiding tot rij-instructeur zag ik als opstapje. Helaas ben ik afgewezen. Ze hadden ontzettend veel reacties ontvangen en van de lange lijst met eisen waren er twee waaraan ik niet voldeed: werkervaring in een klantgerichte omgeving waar je te maken hebt met weerstand en het kunnen voeren van slechtnieuwsgesprekken. Het is jammer, maar het is geen ramp. Ik heb het naar mijn zin op mijn werk en heb gelukkig weer een vast inkomen.

‘Geen stress meer over geld’

Het geeft rust om geen stress meer te hebben over geld. Ik zie de toekomst een stuk vrolijker. En dat komt mede door Groei Vooruit. De kans om de opleiding te volgen, heeft me het zetje gegeven om actiever te solliciteren. Dat had ik bijna opgegeven. En ik heb ondertussen gehoord dat ik een interne opleiding kan volgen voor mechanisch operator. Ik hoop dat er een mogelijkheid is om op den duur door te groeien tot supervisor. Dan kan ik ook de ervaring opdoen die het CBR vraagt. Wie weet probeer ik het over een paar jaar nog een keer. De droom om bij het CBR te gaan werken geef ik nog niet op.’

Ook meer voldoening halen uit een andere baan?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Meld je aan en ontdek hoe we jou kunnen helpen. Alle ondersteuning is gratis!

Meld je aan voor een loopbaan gesprekMeer over omscholen