Skip to main content

Subsidie: (om)scholen en geld terugkrijgen, zo doe je dat

Heb of zoek je een baan en wil je jezelf hiervoor graag verder ontwikkelen? Dan heb je geluk, want subsidie voor omscholen en bijscholen is op veel manieren te krijgen. We geven je drie opties waaruit je kunt kiezen om aan geld te komen voor jouw scholing.

Subsidie: scholing met het STAP-budget

Denk bij subsidie voor scholing eens aan het STAP-budget. Je krijgt tot 1.000 euro per jaar om een opleiding, cursus of training uit het STAP-scholingsregister (deels) mee te betalen. Extra fijn: je hoeft niet eerst zelf geld voor te schieten. Je kunt het budget 1 keer per jaar aanvragen, mits de scholing nog niet is gestart. Er is elke 2 maanden een aanvraagronde. 

Subsidie voor scholing

Subsidie voor scholing: andere mogelijkheden

Subsidie krijgen terwijl je omgeschoold wordt voor een van de kansrijke beroepen? Of omdat je bijscholing wilt om te kunnen doorgroeien in je huidige werk? Voor zowel omscholing als bijscholing zijn allerlei financiële regelingen. Benieuwd? Bekijk in ons overzicht van subsidiemogelijkheden waar jij (en/of je werkgever) geld kan krijgen voor jouw scholing. 

Hulp bij het krijgen van scholingsvergoeding

Ook bij subsidie voor omscholen geldt: regelingen kunnen veranderen. Heb je ons overzicht van financiële hulp bij scholing bekeken en heb je daar vragen over? Of wil je graag dat wij je helpen bij het vinden van een passende regeling? Neem dan gerust contact met ons op. Samen met jou kijken we naar de beste vergoeding van jouw scholingskosten.

Neem contact op

Denk jij aan bijscholing of omscholing en ben je benieuwd naar de (financiële) mogelijkheden? Neem dan contact op met Groei Vooruit voor een loopbaantest, een gesprek met een loopbaancoach en voor informatie over subsidies. Al onze hulp is gratis. 

Neem contact op