fbpx

Waarom Groei Vooruit?

Groei VooruitGroei Vooruit is onderdeel van Upgrade Jezelf is een initiatief in Regio Zwolle van 20 gemeenten, 4 provincies en het Rijk in samenwerking met partners als VNO-NCW, MKB-Nederland Regio Zwolle, onderwijsinstellingen en het UWV. Met dit initiatief willen we alle inwoners ‘juist nu’ perspectief bieden in hun werk. Zodat zoveel mogelijk mensen hun werk behouden of groeien naar werk in een kansrijke sector als de zorg, het onderwijs en de techniek.

Zo wil Regio Zwolle ook in deze moeilijke coronatijd de belofte waarmaken dat we dé groeiregio van Nederland zijn.

Het is van belang dat elke inwoner zijn of haar talenten ontwikkelt en benut. Zo worden we als regio steeds sterker. Doen meer mensen mee. Worden we aantrekkelijk voor bedrijven om te investeren en voor anderen om zich hier te vestigen. Zo blijft de welvaart zoveel mogelijk op peil en zal die welvaart na de crisis hopelijk voor iedereen weer gaan groeien.

Opleidingsmogelijkheden voor de inwoners van Regio Zwolle

We geven inwoners van Regio Zwolle de kans om een opleiding te volgen. Zodat ze de negatieve gevolgen van de coronacrisis kunnen verzachten. Door een stap te zetten in hun werk. Of door werk te vinden in een sector die beter bij hen past of waarin meer werkgelegenheid te vinden is.

Dit perspectief in werk is juist nu essentieel. En die opleidingen zorgen er bovendien voor dat we ons samen steeds verder ontwikkelen. Zodat er straks bijvoorbeeld in de zorg of de techniek meer goed opgeleide mensen aan de slag kunnen. Daarom betaalt Groei Vooruit (een deel van) de opleidingen voor alle inwoners van Regio Zwolle.

Het gaat hierbij altijd om opleidingen die aansluiten bij de behoeften van werknemers én werkgevers. En natuurlijk verwachten we dat iedereen die aan een opleiding begint, daar zelf ook in investeert. Door er tijd voor vrij te maken en door serieus te studeren.

Ontdek hoe wij je kunnen helpen.