Skip to main content

Open dag 19 april 2023 Horeca en toeristische bedrijven zetten achterdeur open voor werkzoekenden

Werkzoekenden en mensen die graag in de horeca of het toerisme willen werken zijn woensdag 19 april van 15.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom bij 10 horeca- en toeristische bedrijven in Zwolle. Zij zetten dan de spreekwoordelijke achterdeur open, zodat iedereen die meer wil weten over werken in de vrijetijdssector zo even binnen kan lopen. Deze open dag wordt georganiseerd in het kader van de campagne Gastvrijheid verjaart nooit.

Starten in het Academiehuis

Het Academiehuis vormt het middelpunt van de route. Belangstellenden kunnen hier een kaart ophalen met een overzicht van de deelnemende bedrijven. In het Academiehuis zijn onderwijsinstellingen, zoals Landstede, Deltion, SVO en Saxion aanwezig, plus uitzendbureau Djopzz en het Werkgevers Servicepunt. Zij geven onder andere informatie over het opleidings-, trainings- en cursusaanbod, zowel voor jongeren als voor volwassenen.

Sector ook zeer geschikt voor oudere werknemer

Er is vrijwel geen andere sector te bedenken waar de flexibiliteit zo groot is als de vrijetijdssector. Men kan hier op alle dagen van de week werken. In diensten van vier of acht uur. ‘s Ochtends, ’s middags of ’s avonds of een mix hiervan. Fulltime of parttime. Meestal in een team en vrijwel altijd met en voor gasten. Een werkomgeving waar het werk geen dag hetzelfde is. Tot de vrijetijdssector behoren onder andere restaurants, hotels, cafés, campings, vakantieparken, attractieparken, bootverhuur, fietsverhuur, musea, escaperooms en bijvoorbeeld ook bioscopen.

Aanmelden niet nodig

Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. De deelnemende bedrijven zijn: Hotel Lumen, Hiawatha Actief, De Nieuwe Buitensociëteit, Winkelcafé De Engel, Grand Café Staatsman (Statenzaal), McDonalds Restaurant Zwolle Centrum, Ensemble Gastro & Bar, Café Foyé (Zwolse theaters) en Museum Anno. Meer informatie over werken in de vrijetijdssector is te vinden op de site www.gastvrij.nu. De open dag is een initiatief vanuit de Human Capital Agenda van Regio Zwolle.

Meer weten over de ‘Gastvrijheid verjaart nooit’-campagne? Lees verhalen, ontdek de mogelijkheden in de gastvrijheidsbranche en meer.

Klik hier