Skip to main content

Kansrijke sectoren in Regio Zwolle

In Regio Zwolle zijn er diverse sectoren waarin de kans op een baan groot is. Dat komt bijvoorbeeld doordat werkgevers moeite hebben om vacatures voor bepaalde beroepen in te vullen of doordat de werkgelegenheid groeit. Bekijk het onderstaande overzicht voor de kansrijke sectoren.

Wij betalen (deels) je opleiding

Wil je in een kansrijke sector aan de slag gaan, maar mis je nog de juiste opleiding? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een scholingsvergoeding waarmee je opleiding (deels) betaald wordt.

Onderwijs

Wil je leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengen waar ze de rest van hun leven van profiteren? Ga dan aan de slag in het onderwijs. Er zijn volop baankansen in deze sector. Zowel in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs als in het (middelbaar) beroepsonderwijs.

Meer informatie

Agri en food

Nederland staat internationaal bekend om zijn landbouwproducten en mooie bloemen en planten. De agri- en foodsector is dan ook enorm groot. Dat biedt baankansen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hovenier, broodbakker, kok of loonwerker.

Meer informatie
twee mensen die planten vasthouden

Transport en logistiek

Ben je graag onderweg? Haal je voldoening uit het nauwgezet plannen van leveringen? Of geeft de scheepsvaart jou dat echte vrijheidsgevoel? Dan is de transport en logistieke sector de bestemming voor jou. Er is veel vraag naar onder andere matrozen, transportplanners, vrachtwagenchauffeurs en scheepbouwers.

Meer informatie

Bouw

Houd jij ervan om de handen uit de mouwen te steken? Dan is de bouwsector iets voor jou. Ga bijvoorbeeld aan de slag als timmerman, metselaar, vastgoedbeheerder of stratenmaker. In de bouwsector is er een grote vraag naar vakmannen. Voor je het weet kun je aan de slag!

Meer informatie

Welke kansrijke sector past bij jou?

Wil je in een kansrijke sector aan de slag gaan, maar weet je niet goed welke sector en/of baan bij je past? Wij helpen je verder. Bijvoorbeeld met loopbaantesten en loopbaancoaching. Lees hier hoe we je kunnen ondersteunen. Benieuwd welke beroepen momenteel kansrijk zijn? Kijk op:

Arbeidsmarktinformatie | UWV | Over UWV

Creatieve industrie

Als je jouw creativiteit beroepsmatig wil inzetten, dan is de creatieve industrie dé sector om in te gaan werken. Zo kun je als houtbewerker, interieurbouwer of meubelmaker aan de slag gaan. Creëer je liever digitaal? Ook daarvoor zijn er veel baankansen. Denk aan een baan als UX designer, grafisch ontwerper of virtual reality specialist.

Meer informatie

IT en e-commerce

Door de steeds verdere digitalisering van onze samenleving is er veel vraag naar personeel in de IT en e-commerce. Ga bijvoorbeeld aan de slag als ICT servicemedewerker, netwerkbeheerder of webdeveloper.

Meer informatie

Vrijetijdseconomie

Ben je sociaal en gastvrij en heb je oog voor detail? Kies dan voor een baan in de vrijetijdseconomie. Zo is er in de horeca veel vraag naar personeel. Maar ook schoonmakers zijn hard nodig. Zowel voor het reguliere schoonmaakwerk als voor klussen die om een specialistische aanpak vragen.

Meer informatie

Zorgsector

Als er een sector is waarin je betekenisvol werk kunt verrichten, dan is het wel in de zorg. Toch is er al jaren een personeelstekort in de zorgsector. Voorbeelden van zorgberoepen waarin veel vacatures open staan zijn verpleegkundigen en dokter- tandarts- of apothekersassistenten.

Meer informatie
Mirjam Roelfs

Technische sector

Houd je ervan om met je handen te werken en mooie dingen te maken? Dan is de technische sector iets voor jou! Er zijn veel openstaande vacatures om bijvoorbeeld als liftmonteur, beveiligingsspecialist, automonteur, fietsenmaker of elektromonteur aan de slag te gaan.

Meer informatie

Wil je omscholen?

Let op: loopbaancoaching is alleen voor inwoners uit Regio ZwolleArbeidsmarkt Regio Zwolle.

Meld je aan voor loopbaancoaching!