Skip to main content

Carrièreswitch voorbeelden Laat je inspireren

Wil je een carrièreswitch maken, maar weet je nog niet wat je wilt doen? Laat je inspireren door anderen en ontdek hoe Groei Vooruit je kan helpen om ook de stap naar ander soort werk te zetten.

Carrièreswitch voorbeeld 1: van verfindustrie naar onderwijs

Jantiena van Gerven uit Zwolle wilde met kinderen werken en werd onderwijsassistent. ‘Verf in potjes doen, presentaties geven op de beurs, verf keuren; ik heb van alles gedaan.

Tot 2019; toen zat ik ‘vast’. Het halen van een persoonlijk doel – ik ben in 2022 de Stelvio, een berg in Italië, op gefietst – hielp me om niet te kijken naar wat ik achterliet, maar vooruit te kijken, naar wat een opleiding mij zou brengen.’  Lees haar verhaal.

Omscholen naar onderwijs
Van automonteur tot praktijkinstructeur

Carrièreswitch voorbeeld 2: van autotechniek naar praktijkinstructie

‘Ik werkte 37 jaar als automonteur bij dezelfde garage. Tot ik werd geopereerd aan een versleten heup. Door de aanhoudende pijn kreeg ik uiteindelijk ontslag. Verschrikkelijk, wat nu?

Ik wilde me omscholen, maar dat kostte 4.000 euro. Dat is veel geld als je werkloos bent.’ Gert-Jan Lubbers wilde monteurs opleiden en werd met hulp van Groei Vooruit praktijkinstructeur. Lees zijn verhaal.

Carrièreswitch voorbeeld 3: van gehandicaptenzorg naar transport

‘Ik groeide op tussen de trekkers en machines; zó interessant. Toch nam ik een baan in de zorg, net als mijn moeder. Maar na zestien jaar werd mijn werkplezier minder.

Ik besloot voor mezelf te kiezen en het roer ging om. Het voelde als een overwinning.’ Henriët van der Wal wilde haar jeugddroom waarmaken en werd vrachtwagenchauffeur. Lees haar verhaal.

Vrouwelijke vrachtwagenchauffeur
Yvonne Kikkert

Carrièreswitch voorbeeld 4: van strafrecht naar onderwijs

‘Als strafrechtadvocaat had ik een eigen kantoor, samen met zes partners. Toen ik kinderen kreeg, werd ik sociaaljuridisch dienstverlener voor mensen met een beperking.

Naast mijn werk gaf ik trainingen. Heel leuk, maar ik wilde ook een stuk didactiek in mijn werk. Maar hoe?’ Yvonne Kikkert wilde anderen coachen en trainen en werd docent. Lees haar verhaal.

Hulp nodig bij het maken van een carrièreswitch?

Wil je een carrièreswitch maken en heb je behoefte aan hulp? Wil je bijvoorbeeld weten welke beroepen het beste aansluiten op jouw persoonlijkheid en talenten? Of wil je opleidingsadvies en informatie over subsidiemogelijkheden om de opleiding (deels) te betalen?

Neem dan contact met ons op. Onze loopbaancoaches helpen je gratis!

Neem contact op