Skip to main content

5 voordelen loopbaantest van Groei Vooruit

Een online loopbaantest, carrièretest of beroepentest kun je zo invullen dat precies het beroep waaraan je denkt eruit rolt. Krijg jij liever een betrouwbaar testresultaat, waar je echt iets mee kunt? Doe jouw test dan met hulp van een loopbaancoach van Groei Vooruit. 5 voordelen hiervan op een rij.

Groei Vooruit helpt

Bekijk de video over hoe je hulp kunt krijgen van Groei Vooruit in de vorm van loopbaancoaching. Lees hieronder verder over hoe je erachter komt welke baan bij jou past.

Ontdek alle How-to Video's

Voordeel 1: je staat er bij je loopbaantest niet alleen voor

Deed je de zoveelste online loopbaantest en kwam daar wéér precies het beroep uit dat jij in je hoofd had? Het kan enorm helpen om eens met iemand te praten over jouw loopbaan. Iemand waarbij je een betrouwbare beroepen- of loopbaantest kunt doen en die daarna sámen met jou bekijkt welke stappen je kunt zetten richting je droomberoep.

Ronald Langenberg

Voordeel 2: je krijgt bij je carrièretest hulp van een deskundige

Kies je voor een loopbaantest onder begeleiding van een loopbaancoach, dan krijg je hulp van een professional. Van iemand die weet hóe carrièretesten precies werken en op welke manier je een eerlijk testresultaat krijgt. Dit is belangrijk, want alleen met een objectief, betrouwbaar resultaat in handen, kun je goed bouwen aan jouw verdere loopbaan.

Voordeel 3: je krijgt antwoord op ál je vragen

Een online loopbaantest beantwoordt in het beste geval die ene vraag: welk werk past bij mij? Als je na een beroepentest praat met je loopbaancoach over de resultaten, dán krijg je antwoord op veel meer (belangrijke) vragen, zoals: wie ben ik als persoon, wat mag ik nog leren, wat heb ik te ‘brengen’, waar krijg ik energie van en wat voor werkgever wil ik graag?

Voordeel 4: de loopbaancoach helpt je de testresultaten te begrijpen

Stel: jij bent introvert en uit een online beroepskeuzetest komt dat ‘spreken voor een groep’ bij jou past. Dan denk je misschien: hoe kan dat nou? Een loopbaancoach helpt je zulke ‘gekke’ resultaten te begrijpen. Want misschien ondersteun jij een ander wél graag met jouw kennis, een-op-een. Het gesprek ná de loopbaantest is dus zeker zo belangrijk als de test zelf.

Voordeel 5: loopbaancoaching helpt je van papier naar praktijk

Weet jij na je carrièretest welke carrièrestap je wil maken? Fijn, dan kun je nu je eerste stappen zetten om daar te komen waar je wilt zijn. Loopbaancoaching helpt je om de voor jóu juiste vervolgstappen te zetten. Misschien heb jij veel aan een sollicitatietraining. Of misschien heb je omscholing nodig. Ook wat dit betreft wijst een loopbaancoach jou de weg.

Gratis loopbaantest: via Groei Vooruit kom je verder

Loopbaantest, carrièretest of beroepentest laten afnemen? Dat kan bij een loopbaancoach van Groei Vooruit. Hierna bekijk je de resultaten sámen met je coach. Deze helpt je inzien waar een resultaat vandaan komt en wat je ermee kunt doen. Want hoe passen de resultaten in jouw leven? Hoe kom je van een testuitslag richting een fijne loopbaan? Je loopbaancoach helpt je hierbij.

Welke baan past bij mij?

Benieuwd naar welke baan hélemaal bij jou past? Dan is de loopbaancoaching van Groei Vooruit iets voor jou. Neem snel contact op voor een loopbaantest en om over de resultaten te praten met een loopbaancoach. Deze hulp is gratis.

Neem contact op